Ingredientes:
1 clara de ovo, 320 g de azucre, 30 g de glicosa en po, 8 follas de xelatina, 70 g de auga, 30 ml de augardente de laranxa, mestura de maizena e azucre glass a partes iguais.Elaboración:
- Poñer a xelatina en auga para que se abrande.
- Poñer nun cazo o azucre, a glicosa e a auga, quentar ata que a mestura acade os 130ºC.
- Mentres montar a clara de ovo na batedora a alta velocidade.
- Cando as claras estean montadas ir engadindo o xarope sen deixar de bater ata obter un merengue italiano.
- Escorregar a xelatina e quentala no microondas 15 segundos, ata que funda.
- Engadir a xelatina fundida ao merengue sen deixar de bater.
- Engadir o licor sen deixar de bater.
- Seguir batendo ata que a masa estea fría.
- Nun molde de aproximadamente 20x20 cm botar unha fina capa da mestura de maizena e azucre glass, botar enriba a masa alisándoa. Botar por enriba da masa outra capa fina de maizena e azucre glass.
- Deixar secar, mellor ata o día seguinte.
- Cortar a masa en anacos ao gusto usando un coitelo quente.
Baseado na receita de i-recetas
Dificultade: media
Tempo aproximado: 1 hora.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión