Ingredientes:
Para a base300 g de fariña se glute Beiker, 150 ml de aceite de xirasol, 200 ml de viño branco, sal.
Para a crema
500 g de espinacas, 4 talos de allo, 50 g de maizena, 1/2 litro de leite, sal, pementa negra moída, noz moscada relada, aceite de oliva virxe extra, 1 presa de piñóns, queixo parmesano relado.
Elaboración:
Base- Mesturar todos os ingredientes, amasar e estirar a masa para cubrir o molde, reservar no frigorífico.
Recheo
- Poñer un pouco de aceite nunha tarteira e engadir os talos de allo picados, remexer 2 minutos a lume suave.
- Engadir as espinacas en anacos, remexer e deixar cociñar ata que perdan toda a auga.
- Disolver a maizena nun pouco de leite frío.
- Cando as espinacas perdan toda a auga engadir o leite, cando empece a ferver engadir a maizena disolta en leite, remexer ata que espese un pouco.
- Engadir a o sal, pementa negra e a noz moscada ao gusto.
Montaxe
- Acender o forno a 180ºC.
- Meter no forno o molde forrado coa masa poñendo enriba algún peso para que non suba. Deixalo 15 minutos.
- Sacar o molde do forno e botar a crema no molde.
- Botar por enriba da crema o queixo relado e os piñóns, volver a meter no forno a 180ºC ,ata que a queixo estea torrado.
Receita en castelán
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión