Ingredientes:
1 bote* de pementos do "piquillo" enteiros, 250 g de carne picada (metada tenreira meteade porco), 1/2 dente de allo, 2ou 3 pólas de perexil, 2 rebandas de pan de molde sen glute, 4 culleres de leite, 2 ovos, fariña sen glute PAN, 2 cebolas grandes, sal, pementa negra moída, aceite de oliva virxe extra.
*Uns 14 pementos.
Elaboración:
- Poñer as rebandas de pan no leite e desfacelas ata ter unha masa máis ben líquida, se é necesario engadir un pouco máis de leite do indicado nos ingredientes.
- Picar moi fino o allo e o perexil.
- Mesturar a carne, o allo, o perexil e o pan con leite.
- Engadir á mestura anterior media culleriña de sal e un pouco de pementa negra, remexer. Reservar.
- Sacar o pementos do bote reservando o líquido. Escoller os pementos que estean enteiros e reservar os rotos se é que os hai.
- Cortar os pementos, pola parte máis ancha, de maneira que todos queden do mesmo tamaño aproximadamente. Reservar os recortes.
- Encher cada pemento coa mestura de carne e pechalo cun escarvadentes.
- Poñer nunha tixola aceite a quentar.
- Pasar cada pemento pola fariña e o ovo batido, fritir na tixola ata que estean dourados polas dúas caras, sacar da tixola e reservar. Reservar o aceite na tixola.
- Picar as cebolas e poñelas a "pochar" no mesmo aceite de fritir os pementos. Deixar que se fagan a lume moi suave ata que queden transparentes sen coller cor.
- Cando as cebolas estean feitas engadir os recortes dos pementos e o líquido do bote. Deixar ao lume suave ata que os recortes dos pementos estean feitos. Triturar todo para facer a salsa.
- Poñer a salsa nunha tarteira engadir sal e un pouco de auga se quedou moi espesa, quentar moi suave ata que empece a ferver.
- Engadir os pementos recheos á tarteira e mantendo o lume moi suave deixar que terminen de facerse, uns 20 minutos.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora e media
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión