Ingredientes:
160 g coliflor, 1 ovo, 120 g de queixo mozzarella relado, ourego, sal, pementa, azucre, pementa negra moída, 1 lata de tomate natural triturado, 2 dentes de allo, 1 presa de alcaparras.Elaboración:
- Acender o forno a 190ºC
- Relar a coliflor co relador de queixo. Poñela nun recipiente para o microondas. Cocela sen engadir nada no microondas durante 6 minutos remexendo cada 2 minutos. Deixar arrefriar.
- Poñer, ao lume, nunha tixola unha culler de aceite e os dentes de allo picados. Retirar antes de que collan cor.
- Engadir á coliflor, 100 g do queixo relado, o ovo, ourego, pementa, sal e os dentes de allo co aceite. Remexer.
- Estirar a mestura no fondo dun molde deixando unha capa finiña.
- Meter no forno ata que empece a torrarse.
- Mentres poñer o tomate triturado ao lume, nun cazo, engadir sal, azucre, pementa moída e as alcaparras, deixar reducir.
- Sacar a "pizza" de coliflor do forno, darlle a volta e volvela a meter no forno para que se doure a outra cara.
- Sacala do forno, cortala, engadir a salsa de tomate por enriba de cada anaco, botar queixo relado sobre cada anaco
- Volver a meter no forno ata que o queixo se derreta.
Recollida en An edible mosaic
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión