Ingredientes:
Para a masa: 150 g de fariña de repostaría sen glute (ADPAN), 30 g de azucre, 4 culleriñas de maizena, un chisco de sal, 120 g de manteiga fría en dadiños.Para o flan de limón: 180 ml de zume de limón, 250 g de azucre, 6 ovos medianos, 5 culleres de fariña de repostaría sen glute (ADPAN), azucre glass para decorar.
Elaboración:
- Acender o forno a 180ºC.
- Nunha batedora mesturar todos os ingredientes da masa ata que quede como area.
- Cubrir o fondo dun molde de 20x20 cm coa mestura.
- Meter ao forno uns 20 minutos ata que empece a coller cor.
- Mesturar todos os ingredientes do flan e batelos ata que estean ben mesturados.
- Sacar a masa do forno e deixala arrefriar ata que estea dura, 1 hora aproximadamente.
- Botar a mestura de flan por enriba da masa endurecida.
- Meter no forno a 150ºC durante 40 minutos.
- Sacar do forno, deixar arrefriar completamente e cortar en cadradiños ou triángulos. Botar por enriba azucre glass.
Dificultade : Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora e media máis o tempo que tarde en arrefriar a base.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión