Ingredientes:
Para a masa: 150 g de fariña de arroz, 40 de amidón de millo (Maizena), 40 g de fécula de mandioca agre, 1 culleriña de lévedo químico, 1 culleriña de goma xantana, 1 ovo, 1 culler de aceite de oliva virxe extra, 100 ml de auga, 1/2 culleriña de sal.Para o recheo: 500 g de follas de espinacas frescas, 1 presa de uvas pasas de corinto, 1 culler de aceite de oliva virxe extra, 50 g de queixo Arzúa-Ulloa (ou outro queixo fresco), 1/2 culleriña de sal, 1 dente de allo pequeno, 1/2 culleriña de curry.
Elaboración:
Masa- Mesturar todos os ingredientes sólidos.
- Engadir o ovo e o aceite e mesturar cos ingredientes sólidos.
- Ir engadindo a auga aos poucos mesturando ben ata ter unha masa que se despegue das paredes do recipiente e que quede elástica.
- Dependendo do tipo de fariña de arroz pode necesitarse máis ou menos auga.
- Deixar repousar a masa uns 30 minutos.
- Estirar a masa cun rolo, poñendo na superficie un pouco de amidón de millo para que non se pegue.
- Cortar a masa en círculos de uns 10 cm de diámetro.
Recheo
- Picar o dente de allo moi fino, poñelo nunha tixola co aceite a lume suave.
- Cando os allos empecen a "saltar" engadir as espinacas e as uvas pasas.
- Deixar ao lume ata que se evapore toda a auga que soltan as espinacas.
- Engadir o sal e o curry, remexer. Seguir cociñando 5 minutos e apagar o lume.
Montaxe
- Acender o forno a 180ºC.
- Cortar o queixo en cubiños de 1 cm de lado.
- Cando as espinacas estean frías repartilas sobre os círculos de masa.
- Poñer en cada empanadilla dous ou tres anacos de queixo.
- Pechar as empanadiñas, pintalas con ovo batido.
- Poñelas no forno uns 25 minutos.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión