Ingredientes:
500 g de cereixas, 100 g de azucre (pode aumentarse a cantidade segundo o gusto), 2 culleres de azucre invertido, 4 iogures gregos (de 125 g cada un).Elaboración:
- Cortar as cereixas e quitarlles as pebidas.
- Engadirlles o azucre, remexer e poñelas ao lume suave ata que fervan.
- Retiralas do lume despois de que fervan uns 5 minutos, engadir o azucre invertido e deixalas arrefriar.
- Mesturar as cereixas e os iogures.
- Pasar a mestura pola batedora deixando algúns anacos de cereixas.
- Deixar repousar unhas doce horas na neveira.
- Pasar o preparado á máquina de xeados*.
- Gardar no conxelador. Para consumir sacar un pouco antes do conxelador.
*Pode facerse sen máquina metendo a mestura no conxelador ata que empece a conxelar, entón sácase e bátese, repítese esta operación ata que o xeado quede cremoso.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora+ máis o repouso.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión