Fabas con berberechos

Ingredientes:

500 g de fabas*, 1 kg de berberechos, 2 dentes de allo, 2 cenorias, perexil, azafrán, aceite de oliva virxe extra, sal, pementa negra moída.



*Neste caso eran frescas polo que tardan moi pouco en cocerse. Se se utilizan fabas secas poñelas en remollo o día anterior.

Elaboración:

  1. Poñer nunha tarteira as fabas, as cenorias e os dentes de allo enteiros, cubrir de auga e cocer a lume lento.
  2. Poñer os berberechos nunha tarteira e abrir ao vapor. 
  3. Cando os berberechos estean feitos, sacalos das cunchas. Coar e reservar a auga que soltan.
  4. Cando as fabas estean cocidas retirar do lume e sacar da tarteira os dentes de allo e as cenorias.
  5. Poñer un pouco de aceite nunha tixola, engadir os dentes de allo cocidos coas fabas, aplastalos e deixar que collan un pouco de cor.
  6. Triturar as cenorias cocidas e engadilas á tixola.
  7. Picar o perexil e engadilo á tixola, remexer e engadir os berberechos e o azafrán.
  8. Botar o contido da tixola sobre as fabas, remexer e engadir un pouco da auga que soltaron os berberechos, deixar cocer ao lume suave.
  9. Rectificar de sal e engadir un pouco de pementa.


Suxestión: A receita pode facerse con berberechos e fabas cocidas, en conserva.

Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 30 minutos (as fabas secas tardarán máis en cocer)

Comentarios

  1. Una receta llena de color, aunque creo que el sutil sabor de los berberechos se verá un poco oculto por el dulce de la zanahoria,pienso prepararlo pero yo no trituraré la zanahoria, creo que el azafrán es el toque perfecto!!! la receta es todo un acierto. Me ha encantado. Un abrazo.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Hola Sonsoles, gracias por tú comentario, yo utilicé zanahorias pequeñas y las trituré, añadiendo bastantes berberechos y el agua que sueltan al abrirlos creo queda bastante equilibrado el sabor. Un abrazo y hasta pronto.

      Eliminar
  2. una idea y una excelente combinación, por no hablar de los colores, excelente.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Encantaríame saber a túa opinión