Ingredientes:
500 g de remolacha cocida, 3 allos porros medianos, 1 bolsa de brotes de ensalada, 100 g de noces en anacos, 50 ml de vinagre de mazá, 150 ml de aceite de oliva virxe variedade arbequina, 3 dentes de allos, 1/4 de culleriña de chile en escamas, sal en escamas.Elaboración:
- Cortar os allos porros en anacos de 5 cm.
- Poñer os allos porros nun recipiente para usar no microondas, tapalo e metelo durante uns 10 minutos, á máxima potencia, no microondas. Comprobar que os porros estean ben cocidos, se non poñelos un pouco máis. Reservar ata que estean fríos.
- Cortar as remolachas en anacos dun cm de lado, aproximadamente. Reservar.
- Preparar a vinagreta mesturando: o vinagre, o aceite, as noces, os allos picados e o chile en escamas.
- Engadir os brotes de ensalada aos allos porros e botarlles sal ao gusto e a metade da vinagreta, remexer e reservar.
- Engadir sal e a outra metade da vinagreta ás remolachas.
- Poñer no prato para servir a ensalada con allos porros e botarlle os anacos de remolacha.
Adaptada do libro "Jerusalén crisol de las cocina del mundo"
Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.
Deliciosa!! Me la apunto, adoro el sabor dulce de los puerros.
ResponderEliminarY el picante le da un puntito diferente, gracias por tu visita.
Eliminar