Está é unha receita india pero eu fixen algunha variación como utilizar salsa harissa, que é marroquí, así que o final queda un prato mestizo. A verdade resulta moi fácil de facer e moi completo.
Para a salsa: 2 culleriñas de xenxibre picado , 2 culleriñas de allo picado, 4 pementos do "piquillo" picados, 1 culler de salsa de soia, 1 culler de ketchup sen glute, 1 culler de vinagre, sal, aceite de oliva, auga.
Ademais: 50 g de fideos vermicelli chinos sen gluten, por persoa.
Salsa
Montaxe
Ingredientes:
Para as albóndigas: 250 g de repolo relado moi fino, 125 g de cenoria relada fina, 1 cebola mediana picada fina, 1 culler de harissa, 1 culler de salsa de soia, 1 culler de amidón de millo.Para a salsa: 2 culleriñas de xenxibre picado , 2 culleriñas de allo picado, 4 pementos do "piquillo" picados, 1 culler de salsa de soia, 1 culler de ketchup sen glute, 1 culler de vinagre, sal, aceite de oliva, auga.
Ademais: 50 g de fideos vermicelli chinos sen gluten, por persoa.
Elaboración:
Albóndigas- Mesturar o repolo, as cenorias, a cebola, a culler de harissa, a culler de salsa de soia e a culler do amidón de millo.
- Remexer todos os ingredientes e deixar repousar uns 15 minutos.
- Coa mestura anterior facer unhas boliñas coma de ping-pong aprentándoas ao facelas. Con estas cantidades saen unhas 20.
- Resevar o líquido que se vai soltando ao facer as boliñas.
- Poñer aceite a quentar nunha tixola e cando estea quente ir fritindo as boliñas ata que empecen a ter unha pouca de cor.
- Sacalas do aceite e reservalas sobre papel de cociña para escorregalas.
Salsa
- Nunha tarteira poñer un pouco de aceite a lume suave, engadir o xenxibre e o allo.
- Cando empecen a "saltar" engadir os pementos picados, remexer e deixar que se cociñen durante uns minutos.
- Engadir a salsa de soia, o ketchup e o vinagre. Remexer.
- Engadir o líquido que se soltou ao facer as boliñas. Remexer e engadir a auga suficiente para que a salsa quede do espesor desexado.
- Remexer a salsa e deixar que se faga durante uns minutos.
- Botar as boliñas na salsa e deixar que se cociñen a lume suave.
Montaxe
- Metres facer os fideos seguindo as indicacións do envase.
- Cando os fideos estean feitos servilos nun recipiente individual fondo e engadir por enriba 3 ou 4 albóndigas coa salsa.
- Servir inmediatamente.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 50 minutos
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión