Apetecíame facer un doce que levase froita. Despois de buscar na rede posibles opcións decidín utilizar laranxas sanguinas para facer unha tarta moi, moi simple. Todos os que a probaron din que está moi rica. Non resulta empalagosa e é fácil de cociñar, para diminuir as graxas utilicei margarina.
Para o recheo: 250 g de zume de laranxa sanguina, a pel relada dunha laranxa, un plátano maduro, 45 g de azucre muscovado, 1 culler de amidón de millo.
Para adornar: 6 toros de laranxas confeitadas.
Recheo
Montaxe:
Ingredientes:
Para a base: 100 g de fariña sen glute (usei Schär mix C), 100 g de fariña de améndoa, 45 g de azucre, 90 g de margarina.Para o recheo: 250 g de zume de laranxa sanguina, a pel relada dunha laranxa, un plátano maduro, 45 g de azucre muscovado, 1 culler de amidón de millo.
Para adornar: 6 toros de laranxas confeitadas.
Elaboración:
Base- Mesturar todos ingredientes coas mans ata ter unha masa homoxénea.
- Deixar repousar.
- Cubrir o fondo do molde poñendo anacos da masa e presionando.
- Cubrir con papel de forno e poñer peso enriba para meter no forno.
- Meter no forno a 180º C uns 10 minutos.
Recheo
- Disolver o amidón de millo en 50 ml do zume de laranxa.
- Poñer o resto do zume nun cazo co azucre e a pel relada.
- Quentar, cando empece a ferver engadir o amidón de millo disolto.
- Remexer continuamente ata que espese un pouco.
- Triturar o plátano coa batedora de man, engadir á crema de zume de laranxa e seguir batendo ata ter unha crema homoxénea.
Montaxe:
- Botar a crema no molde e meter ao forno uns 30 minutos a 180ºC.
- Sacar do forno, deixar arrefriar e decorar coa laranxa confeitada.
Dificultade: Media
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión