Estas tortiñas son moi fáciles de elaborar e poden ser unha estupenda e rápida comida ou cea. Eu utilizo para facelas unha tixola pequena, duns 13 cm de diámetro, pero poden facerse en tixolas grandes ou ferros e así se poden cociñar varias á vez e acabar antes. Esta receita é unha adaptación dunha que aparece na web de Yotam Ottolenghi.
As tortiñas teñen un lixeiro sabor a queixo polo que o acompañamento de ensalada vai moi ben. Usei améndoas en cubiños para acompañalas, porque era o que tiña a man, pero pode utlizarse calquera outro froito seco que lles dará un punto crocante.
Dificultade : Fácil
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos:
As tortiñas teñen un lixeiro sabor a queixo polo que o acompañamento de ensalada vai moi ben. Usei améndoas en cubiños para acompañalas, porque era o que tiña a man, pero pode utlizarse calquera outro froito seco que lles dará un punto crocante.
Ingredientes:
80 g de fariña de trigo sarraceno, 10 g de impulsor químico sen glute, 250 g de requeixo, 3 culleres de queixo parmesano relado, 125 ml de leite, 2 ovos, unha presa de améndoa picada, 150 g de tomates cherry, rúcula, mezclum (mezcla de brotes tenros para ensalada) , manteiga, aceite de oliva virxe extra, pementa negra relada, sal, vinagre balsámico.Elaboración:
- Acender o forno a 150ºC
- Cortar os tomates cherry pola metade, botarlles un pouco de aceite, pementa negra e sal, remexelos e poñelos nunha fonte para o forno coa pel para abaixo.
- Meter os tomates no forno durante 1 hora ata que perdan moita auga.
- Cando estean feitos sacar do forno e deixar arrefriar. Reservar.
- Nuha tixola poñer a améndoa picada e quentala a lume suave ata que os anacos de améndoa estean torrados. Reservar.
- Media hora antes de que estean os tomates pódense ir preparando as tortiñas.
- Coa batedora de man mesturar: a fariña, o impulsor químico, o requeixo, o queixo parmesano, o leite e os ovos. Bater ata ter unha mestura homoxénea.
- Poñer ao lume suave unha tixola duns 13 cm de diámetro cun pouco de manteiga. Cando estea quente botar na tixola a mestura do punto anterior ata ter unha capa como dun centímetro de espesor.
- Deixar que a tortiña vaia callando e cando na superficie empecen a facerse burbullas e empece a secar darlle a volta e deixar que se faga polo outro lado durante uns minutos. Sacar da tixola e reservar.
- Repetir o procedemento ata acabar a mestura, con estas cantidades saen unhas 5 tortiñas.
- Preparar unha ensalada cos tomates cherry a rúcula e o mezclum. Aliñar ao gusto.
- Servir as tortiñas acompañadas de ensalada e botarlles por enriba a améndoa torrada.
Dificultade : Fácil
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión