O título desta entrada vén a conto porque esta sopa en realidade pode facerse cos vexetais que máis che gusten ou que teñas a man. Para que quede moi saborosa hai que deixala cocer moito a lume suave, así quedará unha sopa espesa cun puntiño picante que a fai moi apetecible nos días de frío. Está boísima acompañada co pan de millo con cebola e pemento picante.
Ingredientes:
1 cabaza pequena, 6 cenorias, 1 boniato, 2 nabos, unha presa guichos (brotes tenros de berza), 1 presa de espinacas, 1 allo porro, 1 anaco duns 10 cm de talo de apio, 1 taza de fabas brancas postas a remollo o día anterior, 1 dente de allo, 1 culleriña de pemento doce, 1 culleriña de pemento picante.Elaboración:
- Picar moi fino o allo porro, o apio e o dente de allo.
- Poñer nuha tarteira ao lume suave cun pouco de aceite.
- Cortar a cabaza, o boniato, as cenorias e os nabos en cubiños dun centímetro de lado.
- Cortar os guichos e as espinacas en tiras finas.
- Cando o allo porro xa estea pochado engadir o resto dos vexetais, remexer un pouco e engadir as culleriñas de pemento doce e picante. Remexer.
- Engadir as alubias.
- Engadir auga ata uns catro dedos por enriba dos vexetais.
- Deixar cocer ao lume lento. Canto máis tempo estea cocendo máis rica estará a sopa.
- Cando estea todo cocido engadir sal ao gusto.
- Servir ben quente.
Dificultade: Facilísima
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión