Esta receita atopeina en Mamafermenta e pareceume tan fácil que pensei que tiña que facela axiña. O pan encantoume así que desde entón fágoo moito. É moi fácil de elaborar, é un pan con sabor e coa faragulla moi húmida o que fai que aguante bastante sen endurecer. Eu, normalmente, unha vez que arrefría córtoo en rebandas que conxelo para utilizar cando as necesito.
Ingredientes:
280 g de fariña de trigo sarraceno, 70 g de amidón de millo, 70 g de amidón de yuca, 8g de Psyllium en po, 6 g de sal, 1 g de lévedo de pan, 504 g de auga.Elaboración:
- Mesturar todos os ingredientes ata ter unha mestura lisa e homoxénea.
- Tapar a masa e deixala repousar uns 30 minutos.
- Meter o bol coa masa na neveira e deixala durante toda unha noite.
- Pintar con aceite o molde que se vaia utilizar.
- Pasar a masa ao molde e deixar repousar 1 hora aproximadamente.
- Acender o forno a 250ºC.
- Se o forno ten función vapor poñela con vapor intenso, se non botar un vaso de auga na bandexa para producir vapor.
- Cocer o pan uns 45 minutos.
- Deixar arrefriar.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora máis o repouso.
Alérxenos:
Non contén a non ser que se lle bote sésamo.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión