Este turrón é moi fácil de facer, na receita puxen dificultade media porque hai que ter moito coidado ao facer o caramelo, o mellor é non separarse da cociña ata que estea feito porque é moi fácil que se queime. Ademais hai que ter moito coidado ao manexalo xa que a temperatura que alcanza é moi alta. Salvo estas dúas precaucións é unha receita moi fácil. Outra cousa para ter en conta é que o turrón debe consumirse en pouco tempo xa que enseguida se pon pegañento.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos:
Ingredientes:
250 g de améndoa pelada sen sal, 250 g de azucre, 25 g de azucre invertido.Elaboración:
- Poñer as améndoas nunha tixola onde non se amontoen e torralas a lume baixo.
- Cando as améndoas empecen a coller cor retiralas do lume e reservar.
- Poñer os azucres nun cazo a lume suave.
- Vixiar mentres se van quentando os azucres e se caramelizan.
- Ir controlando a temperatura e retirar do lume cando o caramelo chegue a 190ºC.
- Nese momento engadir as améndoas e remexer para que se cubran de caramelo.
- Pasar a mestura a moldes de silicona do tamaño e forma que se queira.
- Deixar arrefriar e sacar dos moldes.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión