Facer masas sen glute non é nada fácil e non todas quedan ben, así que sigo buscando distintas opcións para as diferentes elaboracións. Esta receita de empanadiñas está feita cunha masa que queda bastante fácil de manexar e estirar. Predomina un pouco o sabor da mandioca, a próxima vez rebaixarei a súa cantidade, aínda así gustáronme bastante e como xa dixen resultou facil estirar a masa e elaborar as empanadiñas. En vez de facerse no forno tamén poden fritirse.
Saíronme unhas 15 empanadiñas e a metade conxeleinas.
150 g de amidón de millo, 100 g de amidón de mandioca, 100 g de fariña de trigo sarraceno, 50 g de fariña de arroz, 10 g de chía moída, 20 g de amidón de pataca, 60 g de leite en po ,2 culleriñas de xantana
Masa
200 g de premestura, 25 g de amidón de mandioca, 1 culleriña de xantana, 1 ovo, 2 culleres de aceite, agua, sal, "chicle" de mandioca ( 75 ml de auga, 1 culler de amidón de mandioca)
Recheo
2 cebolas pequenas, 2 latas pequenas de bonito en aceite, 4 pementos do "piquillo" en conserva, aceitunas kalamata, 1 ovo cocido, aceite virxe extra, sal, 1 ovo batido para pintar.
Mesturar todos os ingredientes, reservar. Sobrará premestura que poderemos gardar para usar noutra ocasión.
Masa
Recheo
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos
Alérxenos:
Saíronme unhas 15 empanadiñas e a metade conxeleinas.
Ingredientes:
Premestura150 g de amidón de millo, 100 g de amidón de mandioca, 100 g de fariña de trigo sarraceno, 50 g de fariña de arroz, 10 g de chía moída, 20 g de amidón de pataca, 60 g de leite en po ,2 culleriñas de xantana
Masa
200 g de premestura, 25 g de amidón de mandioca, 1 culleriña de xantana, 1 ovo, 2 culleres de aceite, agua, sal, "chicle" de mandioca ( 75 ml de auga, 1 culler de amidón de mandioca)
Recheo
2 cebolas pequenas, 2 latas pequenas de bonito en aceite, 4 pementos do "piquillo" en conserva, aceitunas kalamata, 1 ovo cocido, aceite virxe extra, sal, 1 ovo batido para pintar.
Elaboración:
PremesturaMesturar todos os ingredientes, reservar. Sobrará premestura que poderemos gardar para usar noutra ocasión.
Masa
- Primero facemos o "chicle" de mandioca mesturando a auga fría co amidón, levámolo ao lume ata que se forme un "chicle" que se separa das paredes da tarteira.
- Agora mesturamos os ingredientes secos da masa.
- Engadimos o ovo, o aceite, sal ao gusto e o "chicle", aos ingredientes secos e imos amasando engadindo a auga ata ter unha masa lisa que se separa das paredes do recipiente.
- Deixamos repousar a masa na neveira mentres preparamos o recheo.
Recheo
- Picamos as cebolas en anacos pequenos.
- Poñemos a cebola picada nunha tixola cun pouco de aceite e deixamos que se faga despaciño ata que estea transparente.
- Engadimos os pementos picados e deixamos que se cociñen uns 5 minutos.
- Retiramos a tixola do lume e engadimos o bonito, o ovo cocido picado e as aceitunas picadas.
- Rectificamos de sal e reservamos ata que a mestura estea morna.
- Sacamos a masa da neveira e a estiramos ata que teña uns 2 ou 3 mm de espesor.
- Cortamos círculos duns 10 cm de diámetro. Repetimos o proceso ata terminar a masa.
- Poñemos un pouco de recheo en cada círculo, mollamos os bordos con auga e pechamos as empanadiñas cun garfo ou utilizando un molde.
- Pintamos as empanadiñas con ovo batido e metémolas ao forno a 160ºC ata que collan cor.
- As empanadiñas poden conxelarse.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión