Sigo coas marmeladas e os cítricos. Esta receita é moi similar á anterior de marmelada de laranxa.
Como normalmente as mandarinas son máis doces que as laranxas esta marmelada leva menos azucre, quedou un pouquiño máis amarga que a anterior, neste caso non as cocín primeiro con sal, pero aínda que a min non me encanta o amargo a marmelada paréceme que quedou moi rica.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora o primeiro día, 2 horas o segundo
Alérxenos: Non contén
Como normalmente as mandarinas son máis doces que as laranxas esta marmelada leva menos azucre, quedou un pouquiño máis amarga que a anterior, neste caso non as cocín primeiro con sal, pero aínda que a min non me encanta o amargo a marmelada paréceme que quedou moi rica.
Ingredientes:
1 kg de mandarinas, 500 g de azucre, 1 l de auga, 1 anaco de xenxibre de 1 dedo de espesor cortado en tres.Elaboración:
- Cortar as mandarinas en toros moi finos, pode facerse cunha mandolina.
- Poñer as mandarinas na tarteira cubertas coa auga e engadir o xenxibre. Poñer ao lume a que ferva lentamente.
- Deixar que fervan uns 30 minutos , apagar o lume e deixalas repousar ata o día seguinte.
- Engadir o azucre e poñer a ferver ao lume suave e sen remexer.
- Cando a temperatura estea próxima a 100ºC remexer de vez en cando.
- A marmelada estará feita cando acade unha temperatura de 104º ou 105ºC.
- Deixar que arrefríe e pasar a marmelada a botes de cristal ben limpos.
- Se vai consumirse en poucos día pode gardarse na neveira, senón pechar os botes facendo o baleiro.
Tempo aproximado: 1 hora o primeiro día, 2 horas o segundo
Alérxenos: Non contén
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión