Ingredientes:
4 ovos, 4 mandarinas, 140 g de chocolate, 150 g de azucre, 8 vainas de cardamomo, leite (a cantidade será a necesaria para que o zume das 4 mandarinas e o leite sumen 600 ml), azucre e auga para o caramelo.Elaboración:
- Acender o forno a 180ºC poñendo unha bandexa con auga no interior.
- Poñer nun cazo, ao lume, 100 g de azucre e 100 g de auga para facer o caramelo. Cando colla cor, retiralo e botalo no molde cubrindo ben o fondo e os lados. Reservar.
- Bater os ovos. Relar a pel de dúas mandarinas e engadila aos ovos. Reservar.
- Espremer as catro mandarinas, medir o volume do zume obtido.
- Medir o volume de leite necesario para completar 600 ml de líquido restando o volume de zume de mandarinas (se o zume de mandarinas son 150 ml haberá que coller 450 ml de leite)
- Poñer o leite nun cazo a quentar a lume suave, engadir o chocolate, o azucre e as vainas de cardamomo abertas.
- Engadir o zume de mandarina aos ovos.
- Cando o chocolate estea fundido no leite, retirar do lume, deixar que arrefríe un pouco e cando estea morno coar para retirar as vainas de cardamomo.
- Engadir o leite con chocolate aos ovos pouco a pouco batendo continuamente.
- Botar a mestura no molde con caramelo.
- Meter o molde no forno, na bandexa con auga, para facelo ao baño maría durante 50 minutos aproximadamente. Antes de sacar pinchar cun coitelo, o flan está feito cando o coitelo sae limpo.
- Deixar arrefriar completamente antes de sacar do molde.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora e 15 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión