Ingredientes:
2 laranxas, 200g de auga, 200 g de azucre, unha presa de sal.Elaboración:
- Lavar ben as laranxas.
- Cortar as laranxas en toros finos, tendo coidado de que non rompan.
- Poñer os toros nun cazo con sal e auga.
- Poñer a ferver durante uns minutos.
- Tirar a auga salgada e lavar os anacos de laranxa con moito coidao para que non rompan.
- Poñer outra vez os toros de laranxa no cazo con auga.
- Volver a ferver durante uns 10 minutos.
- Tirar a auga.
- Poñer os 200 g de auga e os 200 g de azucre no cazo cos toros de laranxas.
- Ferver suavemente durante uns 30 minutos. Vixiar que o xarope non se faga moi denso.
- Deixar arrefriar.
- Sacar os anacos de laranxa do xarope e poñelos sobre un silpat ou sobre papel do forno.
- Acender o forno a 100ºC co ventilador.
- Meter as laranxas no forno e deixalas ata que sequen, uns 30 minutos aproximadamente.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión