Esta receita atopeina nun libro de Lorraine Pascale e no momento que a vin quixen facela. A receita orixinal non leva lévedo, pero despois de dous intentos en que o pan quedou coma unha pedra, cheguei á conclusión de que faltaba algo na receita, o lévedo. Á terceira foi a vencida e efectivamente ao engadir lévedo todo foi ben.
Cando se fai a mestura non queda unha masa típica de pan senón que queda moito máis líquida, deume un pouco de medo que quedara moi picante e reducín a cantidade de pementos, pero a próxíma vez que o faga vou botarlle máis porque a verdade é que non picaba moito.
Eu, realmente, cociñeino nunha cocotte coa tapa posta, pero seguro que nun molde tamén queda ben. O resultado é un pan húmido moi saboroso perfecto para acompañar unha boa sopa ou unhas lentellas.
Ingredientes:
220 g de fariña milla, 90 g de fariña sen glute (utilicei Schär), 2 ceboliñas pequenas, 2 pementos vermellos picantes, 1 ovo, 300 ml de leite, 200 g de millo doce en lata escorregado, 1 culleriña de azucre moreno, sal e pementa negra moída, 2 culleriñas de impulsor químico, 5 g de lévedo.Elaboración:
- Separar 100 ml de leite, quentalo non máis de 30ºC, engadir o lévedo e deixar repousar ata que se faga escuma.
- Picar en anacos moi pequenos as ceboliñas e os pementos.
- Mesturar todos os ingredientes.
- Engadir o leite co lévedo cando xa fixo escuma.
- Remexer todo ben, quedará unha mestura bastante líquida.
- Deixar repousar unha media hora nun lugar cálido.
- Poñer nun molde untado previamente con aceite.
- Meter no forno a 200ºC durante 40 minutos, ata que o pan estea torrado por enriba.
Nota: A receita necesita que se lle engada bastante sal e pementa para que quede saborosa.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora e 15 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión